Crna Gora

Perast – Kotor – Budva – Sv. Stefan.... Morski biseri crnogorske obale

Crna gora nudi uživanje u spektakularnoj prirodi, potpuno opuštanje, odmor, sjajnu zabavu, adrenalinske iskorake i istraživačka uzbuđenja. Klimom dosta slična hrvatskoj, crnogorska obala privlači turiste svojim dugim, pješčanim i stjenovitim plažama. Iako mala zemlja sa stanovništvom koje se broji u tisućama, obiluje mnogim znamenitostima.

 • Perast

  Na mjestu gdje se razdvajaju Kotorski i Risanski zaljev, smjestio se gradić Perast. Iako malen, obiluje mnoštvom građevina kao što su crkve, kapele, palače... U blizini Perasta je otočić Gospe od Škrpjela, umjetno napravljen nasipanjem kamenja, na kojem se nalazi istoimena crkva sa zavjetnim Svetištem pomoraca. Perast odiše vječnim sukobom kamena s morem, koji je stoljećima izdržavao nalete snažnih valova podignute vjetrom. Jedan od narodnih običaja u Perastu je Fašinada, koja se održava 22.srpnja. Riječ je o pronalaženju slike Gospe na hridi i obilježavanju početka izgradnje otoka Gospe od Škrpjela. Svake godine na taj dan Perastani sa svojim barkama dovlače kamenje i potapaju ga oko otoka. Ovaj običaj je simbolički, ali ima i praktičnu korist jer more odnosi kamenje na kojem je otok sagrađen.

 • Kotor

  Kotor je opasan s 4 km dugim zidinama koje imaju 3 ulaza u sam grad. Unutar zidina smjestila se Katedrala Sv. Tripuna koji je i zaštitnik grada. Osim katedrale, u Kotoru se nalazi i Kneževa palača, Zgrada Napoleonovog kazališta, Arsenal, Crkva Sv. Klare s franjevačkim samostanom, Česma Karampana, gradski toranj... Na svakom koraku osjeća se vjekovna tradicija grada koji je uvijek znao svoje posjetitelje srdačno dočekati, ugostiti, zabaviti, ali i zanijeti magijom svojih isprepletanih uskih ulica i trgova, starih zgrada, crkvi, zidina... Spoj prošlosti i sadašnjosti stare jezgre Kotora daje mu neku posebnu draž zbog čega mu se posjetioci uvijek vraćaju.

 • Budva

  Budva slovi kao "metropola turizma" u Crnoj gori jer je najposjećenija destinacija te zemlje. Panoramom budvanske rivijere rasprotranjeni su slikoviti, prirodnim ljepotama prožeti gradići koji ovom dijelu obale daju neponovljivu draž. Posebno se ističe otok Sv. Stefan s manastirom, i duga pješčana plaža Jaz. Stara gradska jezgra Budve izgrađena je na poluotoku koji je prvobitno bio otok, ali se kasnije, pješčanim sprudom, spojio sa kopnom. Opasana je debelim zidinama podignutim u 15. stoljeću, koje su pretrpjele više izmjena, a naročito poslije potresa 1667. godine. Ljeti, stara gradska jezgra postaje teatar, pozornica mnogobrojnih događanja i dobre zabave. Budva također ima tradiciju održavanja Međunarodnoga budvanskoga turističkog karnavala krajem travnja. Turisti odasvud hrle u Budvu iskusiti njen noćni život, probati odličnu hrana restorana na rivi i okupati se na prekrasnim plažama i u čistome moru. Budvani se kao pravi dobri domaćini istinski trude da svi posjetioci napuste njihov grad samo s lijepim utiscima.


Itinerar izleta

Preporučeno vrijeme polaska je u 09:00 h. Do crnogorske granice dolazi se za cca. 45 min, i za prelazak granice je obavezno dati na uvid putovnicu ili osobnu kartu. Prva destinacija je Perast, gdje klijenti mogu popiti kavu i razgledavati grad. Zatim se kreće za Kotor koji je udaljen tek 15ak minuta vožnje. Nakon razgledavanja Kotora slijedi polusatna vožnja za Budvu, gdje je predviđen ručak i kupanje. Po povratku u Dubrovnik prema želji klijenta može se napraviti panoramski pregled Sv. Stefana. Dolazak u Dubrovnik predviđen je oko 18:30 h.

Vrijeme trajanja: 09:00 – 18:00

Raspored izleta naveden u itineraru može varirati s obzirom na trajanje granične kontrole putnika.

Preporuka:

 • Putne isprave obavezne
 • Platežna valuta EURO
 • Preporuka: nošenje kupaće opreme

Luxury 4+1

Cijena

na upit

Zatražite ponudu

Mini van 8+1

Cijena

na upit

Zatražite ponudu

Sprinter 20+1

Cijena

na upit

Zatražite ponudu