Trsteno - Pelješac

Trsteno i poluotok Pelješac s kušnjom vina

 • Trsteno

  Zašto posjetiti Trsteno?

  Osim 2 stasita stabla platana, znamenitog ljetnikovca Gučetić, fontane boga Neptuna, spomenika braniteljima Domovinskog rata i žrtvama 2 svjetskog rata, u Trstenom se nalazi arboretum koji sjedinjuje kulturnu i prirodnu baštinu još od 1948. godine. Na prostoru od 25 hektara povijesnih perivoja posađene su sredozemne i egzotične biljke iz cijeloga svijeta.

 • Poluotok Pelješac

  Skrivena blaga vinarija i čistoga mora

  Poluotok Pelješac poznat je po svojoj netaknutoj prirodi i čistome moru. Na samom ulasku na poluotok nalazi se gradić Ston poznat po najstarijoj i još uvijek aktivnoj solani koja je nekoć bila jedan od velikih bogatstava Dubrovačke Republike. Iznad Stona ističu se stare gradske zidine, druge u svijetu po veličini. U malostonskom zaljevu razvila se kultura uzgoju kamenica i dagnji. Proizvodnja vrhunskih vina također je postala jedna od djelatnosti koje su ukorijenjene u kulturi lokalnog stanovništa. Na padinama brda i u blizini mora, okupana suncem raste pelješka loza čiji urod će uz malo vinarove čarolije postati vrhunsko vino.


Itinerar izleta

Preporučeno vrijeme polaska je u 09:00 h. Prvo zaustavljanje je u Trstenome za razgledavanje botaničkoga vrta. Iduće zaustavanje je u Stonu za razgledavanje grada. Zatim slijedi obilazak vinarija uz degustaciju vina, nakon čega se kreće u Mali Ston na ručak u restoranu po izboru. Povratak u Dubrovnik predviđa se oko 17:00 h.

Vrijeme trajanja: 09:00 – 17:00

Preporuka:

 • Putne isprave obavezne
 • Platežna valuta HRK
 • Preporuka: nošenje kupaće opreme

Luxury 4+1

Cijena

na upit

Zatražite ponudu

Mini van 8+1

Cijena

na upit

Zatražite ponudu

Sprinter 20+1

Cijena

na upit

Zatražite ponudu